İçeriğe geç

Şeftali Ile Neler Yapılabilir

Şeftali nasıl değerlendirilir?

Şeftaliyi sadece yemeklerde değil içeceklerde de kullanabilirsiniz. Şeftali, su ve şekerden hazırlanan şeftali suyunu hazırladığınız kek ve tatlılara servis edebilirsiniz. Şeftali, kayısı ve hamurla hazırlanan, istenirse dondurma ile servis edilen cobbler. Hafif tatlılar arasındadır.

Şeftali ile ne tatlısı yapılır?

#2 Efsane şeftali tarçınlı pamuk kek. … #3 Ev yapımı şeftali nektarı … #4 Şeftali şerbeti Mükemmel bir yaz tatlısı … #5 Şeftali fincanları. … #6 Pratik şeftali reçeli … #7 Şeftali yaz keki (hoş ve lezzetli) … #8 Şeftali soslu nefis fincanlar. … #9 Meyveli parfait tarifi 5 dakikada hazırlanan yaz keki (videolu)Daha fazla makale…

Buzluktaki şeftali ile ne yapılır?

Meyveler erirken içeceğinize karışan doğal şeftali aromasının tadını çıkarın. Tazeleyici bir smoothie için dondurulmuş şeftali ve muzları karıştırın. Dondurulmuş şeftali dilimlerinizi ve dondurulmuş muz parçalarınızı blender’ın altına koyun. Ardından süt veya seçtiğiniz sıvıyı ekleyin.

Şeftali marmelatı yapılır mı?

Reçel yaparken seçtiğiniz şeftalilerin olgun ve yumuşak olmasına dikkat edin. Olgun şeftalilerden yapılan reçellerde daha az şeker kullanılır ve reçeliniz meyvenin doğal şekerleriyle tatlandırılır.

Kış için şeftali nasıl saklanır?

Soyulmuş ve dilimlenmiş şeftalileri bir dondurucu tepsisine veya fırın tepsisine koyun. Şeftali dilimlerini birbirine değmeyecek şekilde yerleştirin. Dondurduğunuz şeftali sayısına bağlı olarak birden fazla tepsi kullanmanız veya birden fazla parti yapmanız gerekebilir. Şeftalileri tepside 4-12 saat dondurun.

Şeftali şurubu nasıl yapılır?

Şeftalileri soyun ve küpler halinde doğrayın. Doğranmış şeftalileri büyük bir tencereye koyun ve her birine şeker, karanfil ve limon suyu ekleyin. Şeftalileri 10-11 saat bekletin. Sonra su ekleyin, 30 dakika kaynatın ve limon kabuklarını ekleyin. 5-10 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın.

Şeftali kızartması nasıl yapılır?

Bir fırça kullanarak şeftalilerin içlerini tereyağı karışımıyla fırçalayın. Sıcak bir döküm tavada şeftalileri yüksek ateşte 2 dakika boyunca kızartın, içlerini tavada tutun. Şeftaliler tavadayken üstlerini tereyağıyla fırçalayın. Şeftalilerin içleri kızardığında ters çevirin ve 2 dakika daha kızartın.

Şeftalili yoğurt nasıl yapılır?

Şeftali yoğurdu nasıl yapılır? Şeftali soyulur ve küçük küpler halinde doğranır. Üzerine yoğurt eklenir, biraz ezilir ve karıştırılır. Buzdolabında dinlendirilir ve şeftali dilimleriyle süslenerek servis edilir. Afiyet olsun.

Karamelize şeftali nasıl yapılır?

Şeftalileri ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkarın. Kesilmiş parçaların üzerine bol miktarda toz şeker serpin ve yumuşayana kadar sıcak bir ızgarada pişirin. Izgaradan karamelize edilmiş şeftalileri servis tabağına koyun.

Şeftali derin dondurucuya nasıl konur?

Şeftalileri soyun. İstediğiniz büyüklükte doğrayın. Poşetlere koyup dondurucuya kaldırın. Üzerlerine tarih yazmayı unutmayın.

Şeftalili smoothie nasıl yapılır?

Dondurucudan çıkardığınız küçük şeftali küplerini blender sürahisine koyun. Şeftalilerin üzerine 2 yemek kaşığı yoğurt ve yarım çay bardağı laktozsuz süt ekleyin. Tüm karışımı blender’a koyun. Bu aşamada istediğiniz kıvamı elde edebilirsiniz.

Şeftali kurutulur mu?

Şeftalileri daha uzun süre saklamak ve farklı tariflerde kullanmak için kurutma yöntemini deneyebilirsiniz. Şeftaliler güneşte, ipte veya fırında kurutularak saklanabilir.

1 kilo şeftali reçeli nasıl yapılır?

1 kilo şeftali için yaklaşık 600-700 gram şeker kullanabilirsiniz. Şeftalileri yıkayın, doğrayın ve tencereye koyun. Şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar birkaç saat bekletin. Sonra kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin.

Marmelat nedir, nasıl yapılır?

Reçel nedir diye sorulduğunda; tatlı meyvelerin önce pişirilip yumuşatılması, daha sonra ezilip şekerle karıştırılıp tekrar pişirilmesiyle elde edilen bir tür kahvaltılık veya tatlı yemeği diyebiliriz.

Alıçtan ne yapılabilir?

Çiğ olarak doğrudan tüketilebilen alıç, genellikle reçel, marmelat ve macun yapımında kullanılır. Alıçtan yapılan sirke, hem dünyada hem de ülkemizde en popüler sirke türlerinden biridir. Kurutulmuş alıç çiçekleri ve yapraklarından bitki çayı da yapılabilir.

Evde taze şeftali suyu nasıl yapılır?

Ev yapımı şeftali suyu yapmak için şeftalileri soyun, küpler halinde doğrayın ve tencereye ekleyin. Su ekleyin ve kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra toz şekeri ekleyin ve şeftaliler tamamen yumuşayana kadar pişirin. Blenderdan geçirerek pürüzsüz hale getirin.

Evde şeftali kurusu nasıl yapılır?

Şeftali güneşte nasıl kurutulur? Öncelikle iyice yıkayın, ikiye bölün ve çok ince olmayan dilimler halinde kesin. … Tepsiyi güneşli bir yere koyun. … Şeftaliler hava sıcaklığına bağlı olarak 4-5 gün içinde kurur. Daha fazla makale…•4 Eylül 2023

Şeftalili smoothie nasıl yapılır?

Şeftalileri dondurucudan küçük küpler halinde çıkarın ve blender’a koyun. Şeftalilere 2 yemek kaşığı yoğurt ve yarım çay kaşığı laktozsuz süt ekleyin. Tüm karışımı bir blender’da karıştırın. Bu aşamada istediğiniz kıvamı elde edebilirsiniz.

Şeftali hoşafı nasıl yapılır?

Derin bir tencereye su ve toz şekeri koyun. Şeker eriyene kadar çırpma teli ile çırpın. Karanfilleri ve tarçın çubuklarını suya ekleyin ve kısık ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca şeftali dilimlerini ekleyin ve kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

şişli escort Gaziantep Kısa Escort Escort