İçeriğe geç

Evde Böcek Olmaması Için Ne Yapmalı

Böcekleri ne uzak tutar?

Böcekler, tarçın, karanfil, kekik, nane ve biberiye gibi bitkilerin kendilerini veya yağlarını kullanarak uzak tutulabilir. Biraz sedir yağını suyla karıştırıp evinizin çatlaklarına ve yarıklarına püskürtebilirsiniz. Lavanta yağı, bu böceklerin sevmediği bir diğer bitkisel üründür.

Evdeki böcekleri nasıl yok ederiz?

Böcekleri evinizden uzak tutmanın en etkili yollarından biri bulaşık deterjanı ve şekerli su karışımını denemektir. Uygun köşelere biraz şekerli su ve bulaşık deterjanı koyun. Şeker onları bu karışıma çekecektir. Bu yöntem özellikle arıları ve karıncaları kontrol altında tutmanıza yardımcı olabilir.

Hangi kokuya böcek gelmez?

Lavanta ve kadife çiçeği gibi, nane kokusu da böcekleri kovma konusunda uzmandır. Nane bitkisinin yağlarıyla yapabileceğiniz spreyler de tam bir böcek kovucu etkiye sahiptir.

Eve sinek ve böcek girmemesi için ne yapmalı?

Yapımı çok kolay ve etkili bir sinek kovucu spreyin en temel malzemesi sirkedir. Bir bardak beyaz sirke, bir bardak su ve 1/3 su bardağı doğal bulaşık deterjanını iyice karıştırın ve sinek kovucunuz hazır! Bu karışımı bir sprey şişesine döküp iç ve dış mekanlarda sinekleri kovmak için kullanabilirsiniz.

Böceklerden korunmak için ne yapmalı?

Böceklere karşı korunmak için doğal bitkiler de kullanılabilir. Lavanta, nane, fesleğen ve biberiye gibi otlar böcekleri uzak tutmada etkilidir. Bu bitkileri kamp alanınızın etrafına yerleştirerek doğal koruma sağlayabilirsiniz. Sarımsak ve soğan böceklerin sevmediği kokular yayar.

Çamaşır suyu böcekleri uzaklaştırır mı?

Yiyecek parçacıklarını, kırıntıları ve kokuları giderin. Çamaşır suyu ayrıca kalan hamamböceği kalıntılarını da giderecektir.

Evi neden böcek basar?

Mutfak ve yemek alanları böceklerin besin ihtiyaçlarını karşılamak için ideal ortamlardır. Yiyecek artıklarını düzenli olarak temizlemek ve yiyecekleri sıkıca örtmek ve saklamak böceklerin çekiciliğini azaltabilir. Nem ve rutubet: Böcekler nemli ve rutubetli ortamları tercih eder.

Böcekleri ne kovar?

Yürüyen böcekler için tarçın, önlem olarak temizlik. Tarçın etkili bir böcek kovucudur. Kapı eşikleri ve pencere çatlakları gibi yerlere serperseniz, zararlıların eve girmesini önleyecektir. Çiçekler sinek ve böcek çekiyorsa, yere az miktarda tarçın tozu serpmek etkili olabilir.

Eve giren hamam böceği gelmemesi için ne yapmalı?

Hamam böceklerinden kurtulmanın yolları: Evde rutubet oluşması önlenmelidir. Lavabo giderlerinden, mutfakta koku oluşması önlenmelidir. Ev düzenli olarak süpürülmeli ve paspaslanmalıdır. Banyo havalandırmasında ızgara olmalıdır.

Doğal böcek kovucu nasıl yapılır?

Beyaz sirke, limon suyu, lavanta yağı, neem yağı, biberiye, sarımsak, soğan ve su gibi içerikler doğal pestisitlerin temel bileşenleridir. Bu içerikler böcekleri uzak tutmak için güçlü ve etkili bileşenler içerir. Örneğin, beyaz sirke ve limon suyu böcekleri uzak tutmada etkili olan asidik özelliklere sahiptir.

Sirke kokusu böcekleri kaçırır mı?

Özellikle beyaz sabunun keskin kokusu fareleri kısa sürede evinizden uzaklaştıracaktır. Fare ve böceklerin hareket ettiği alanları sirkeli suyla silerek bunları yok edebilirsiniz. Sirkeli suyla silinen yüzeylerde böcek ve farelerin hareket etmesi neredeyse imkansızdır.

Haşereler neyi sevmez?

Zararlılar belirli kokuları sevmezler ve bu kokuları aldıklarında uzaklaşmaya eğilimlidirler. Nane, lavanta, limon ve çay ağacı gibi yağlar böceklere hoş olmayan bir koku yayar ve onları uzak tutar.

Yatak böceklerinden nasıl kurtulurum?

Karbonat nemi emer ve yatak böceklerini kurutur. Etkilenen her odaya hafifçe karbonat serpin. Karbonat yatak odasında bir hafta kalmalıdır. Daha sonra karbonatı bir elektrikli süpürgeyle temizleyebilirsiniz.

Eve ne koyarsak sinek gelmez?

Sivrisinekler uçucu yağlardan kaçınırlar. Bu zararlıları kovmada en etkili yağlar arasında lavanta, nane, çay ağacı ve okaliptüs bulunur. Yağları suyla karıştırıp daha sonra bir sprey şişesi kullanarak evde püskürtebilirsiniz. Sivrisinekler karanfil ve portakal kabuğu kokusunu sevmezler.

Türk kahvesi yakmak ne işe yarar?

Kahve yakmanın ilk sebeplerinden biri ortama hoş bir koku vermektir. Türk kahvesi telvesini kuru halde yakmak, ortamınıza çok hoş bir kokunun yayılmasını sağlar. Bu yüzden çok tercih edilir. Bir diğer önemli sebebi ise sivrisinekleri ve arıları ortamdan uzaklaştırmasıdır.

Böcekleri ne kovar?

Böcekleri uzak tutan harika otlar: Fesleğen. Fesleğen, kokusu ve görünümü nedeniyle evinize çok yakışan bir bitki türüdür. … Krizantem. Krizantemler saksı çiçekleri olarak bilinir. … Lavanta. Neredeyse herkes lavantayı bilir. … Limon otu. … Kadife çiçeği. … Nane. … Biberiye. … KrizantemDaha fazla makale…

Böcekler nelerden hoşlanmaz?

Nane yaprakları veya nane esansiyel yağı kullanarak böcekleri kovmak mümkündür. Limon otu: Limon otu, sivrisinekler de dahil olmak üzere birçok böcek türünü rahatsız eden bir kokuya sahiptir. Limon otu yaprakları etrafınıza yayıldığında böcek kovucu bir etkiye sahip olabilir.

Doğal böcek kovucu nasıl yapılır?

Beyaz sirke, limon suyu, lavanta yağı, neem yağı, biberiye, sarımsak, soğan ve su gibi içerikler doğal pestisitlerin temel bileşenleridir. Bu içerikler böcekleri uzak tutmak için güçlü ve etkili bileşenler içerir. Örneğin, beyaz sirke ve limon suyu böcekleri uzak tutmada etkili olan asidik özelliklere sahiptir.

Böcekler nasıl uzaklaşır?

Neem yağı, biberiye yağı ve sarımsak spreyi gibi doğal böcek öldürücüler iç mekanlarda çiçek böceklerini kontrol etmede çok etkilidir. Neem yağı bitkilere püskürtüldüğünde böceklerin beslenmesini önler ve üremelerini durdurur. Biberiye yağı ve sarımsak spreyi böcekleri uzaklaştırır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir